The Chinese University of Hong Kong (CUHK) Interprofessional Education (IPE) Course: PHAR 2018 Learning Items & Course Content for Summer 2024 Version 4

Total learning hours: 15

- 1. Micro module and e-learning items on Blackboard for CUHK students.
- 2. Parts of the micro modules will be shared with University of Toronto (UT) students in a private Google Drive folder.
- 3. Students need to read the following items before attending workshops.

E-Learning Items	Format	Minutes
Hong Kong & Canada's Healthcare System for Workshop	Slides	15
2		
Smooth Transitioning from Acute Care Hospital,		15
Subacute Facility, Rehabilitation Facility to Home Care		
- Hong Kong's Experience for Workshop 2		
Common Geriatric Diseases in Hong Kong for Workshop 2	Slides	15
Videos of Experience Sharing by Adults with Stroke for	Video	15
Workshop 2		
Group & Individual Assignments Guidelines	Reading	10
Group Assignment		
Hong Kong patient case		
 Real Hong Kong elderly patients who are 		
facing physical and psychosocial problems that		
require interventions by an interprofessional care	}	
team.		
 Each group will submit a care plan in poster 		
or video format by the end of the summer term.		
Individual Assignment: IPE Reflection_		
CUHK students need to include the following in the IPE		
reflection: (Word count: 400 in English)		
1. Reflect their thoughts of the journals;		
2. His/her experience of working on the Hong		
Kong patient case discussion with UT students;		
3. His/her learning experience in this course.		
<u> </u>	Reading	10
Students need to read the patient's medical history and		
profile before the workshop.		
Roles of Different Professions in An Interprofessions	al Team for	
Workshop 4		
(Check Required Reading 1 – 3)		
Required Reading 1:	Reading	30

Destar CV Description of the CM Professional differences in	1	1
Baxter SK, Brumfitt SM. Professional differences in		
interprofessional working. J Interprof Care.		
2008;22(3):239-51. doi:10.1080/13561820802054655.		
PMID:18569411	D 11	20
Required Reading 2:	Reading	30
Suter E, Arndt J, Arthur N, Parboosingh J, Taylor E,		
Deutschlander S. Role understanding and effective		
communication as core competencies for collaborative		
practice. J Interprof Care. 2009;23(1):41-51. doi:		
10.1080/13561820802338579. PMID:19142782		
Required Reading	Reading	30
3: Hammick M,		
Olckers L, Campion-Smith C. <u>Learning in interprofessional</u>		
teams: AMEE Guide no 38. Medi Teach. 2009;31(1):1-12.		
doi:10.1080/01421590802585561.		
PMID:19253148		
Pre & post course evaluation on IPE:	Questionnaire	10
1. Interprofessional Collaborative Competency	7	
Attainment Survey (ICCAS)		
Feedback Survey	Survey	5
Workshop Slides & Zoom Recordings	•	
Items below will be uploaded to Blackboard after wo	orkshops	
Workshop 1: Fundamental Knowledge of IPE	Slides	
Workshop 1: Patient Communication & Consultation	Slides	
Workshop 1: A glimpse of Crew Resource Management	Slides	
(CRM): Lessons from Aviation for Healthcare		
Workshop 2: "Home assessment" clips review and	Recording	
discussion		
Workshop 3: Patient interview and assessment training	Recording	
Supplementary Learning Materials		
D 11D 1	D 1:	
Recommended Reading	Reading	
World Health		
Organization: Framework for action on interprofessional		
education & collaborative practice	D 1'	
Recommended Reading	Reading	
Greiner AC,		
Knebel E, eds. <u>Health professions education: a bridge to</u>		
quality. Institute of Medicine Committee on the Health		
Professions Education Summit. Washington DC: National		
Academy Press; 2003.	Doodin -	+
Recommended Reading	Reading	
Buring SM, Rhyshan A. Brossesker A. Conyon S. Dynasan Hayvitt W.		
Bhushan A, Broesesker A, Conway S, Duncan-Hewitt W,		

Hansen L, Westberg S. <u>Interprofessional education:</u>		
definitions, student competencies, and guidelines for		
implementation. Am J Pharm Educ. 2009;73(4):[8 p.].		
doi:10.5688/aj730459.		
Recommended Reading	Reading	
4 Zwarenstein M, Reeves	_	
S, Perrier L Effectiveness of pre-licensure interprofessional		
education and post-licensure collaborative interventions. J		
Interprof Care. 2005;19(Supp. 1):148-65.		
doi:10.1080/13561820500082800.		
Supplementary Learning Materials	Videos &	
	Slides	
Additional materials for students recognising elderly		
patients' need in Hong Kong.		
	TOTAL	195

Pre-course event

May 14th (Tuesday) 08:30 – 10:30 (Hong Kong) (2 hours) May 13th (Monday) 20:30 – 22:30 (Toronto) (2 hours)

- Objective: Self-introduction and ice-breaking activities for UT & CUHK students
- **Teaching Medium:** English
- **Location:** Zoom
- Grouping: 6-8 students per group with a mix of professions and UT & CUHK Students
- Zoom Link: TBC

*Record the sessions on Zoom

Activities		Time (City)
Opening:		08:30 – 08:40 (Hong Kong)
•	Welcome message	20:30 – 20:40 (Toronto)
•	Introduce the grouping and rundown of the	
event		
•	Introduction to interprofessional education	
(IPE)	(5 mins)	
• Self-	introduction and Introduction of all	08:40 – 09:20 (Hong Kong)
facili	itators from CUHK and UT	20:40 – 21:20 (Toronto)
• Smal	Il group briefing in breakout rooms	(40 minutes)
C	Exchange contact information	
C	Talk about the group norms &	
	expectations as a team	
C	Discuss foci areas for patient interview	

Online ice-breaking game • Winning groups will have the priority to choose their interview focus for Workshop 2	09:20 – 09:50 (Hong Kong) 21:20 – 21:50 (Toronto) (30 minutes)
10 minutes break	09:50 – 10:00 (Hong Kong) 21:50 – 22:00 (Toronto)
Course Introduction	10:00 – 10:15 (Hong Kong)
(Recorded session)	22:00 – 22:15 (Toronto)
Reminder and Q&A	10:15 – 10:30 (Hong Kong)
	22:15 – 22:30 (Toronto)

Workshop 1

May 22nd (Wednesday) 08:30 – 11:15 (2 hours 45 minutes)
May 21st (Tuesday) 20:30 – 23:15 (2 hours 45 minutes)

- **Objective:** Understanding the health and social care system, and interprofessional approaches in different environments and settings
- **Teaching Medium:** English
- **Location:** Zoom
- Note: Only UT & CUHK students and teachers in this workshop
- Zoom Link: TBC
 *Record the sessions on Zoom

Topic	Time (City)
Introduction and Objective (5 min)	08:30 – 09:20 (Hong Kong)
	20:30 – 21:20 (Toronto)
Introduction to the health and social care system in Hong	
Kong and Ontario (30 mins)	(50 minutes)
Review of Daniel's video (Hong Kong)	
(7 min)	
Home assessment activity	09:20 – 09:50 (Hong Kong)
	21:20 – 21:50 (Toronto)
 Highlights on different approaches to 	
patients with different background and home	(30 minutes)
environment	
 Group discussion on the pros and cons of 	
various approaches that could be applied in the	
video in <mark>break out groups</mark>	
Small group discussion on Daniel's video in	
groups (30 min)	

10 minutes break	09:50 – 10:00 (Hong Kong)
	21:50 – 22:00 (Toronto)
Whole class discussion on different approaches to patients	10:00 – 10:45 (Hong Kong)
with different background and home environment (45	22:00 – 22:45 (Toronto)
min)	
Debriefing and reflection session in whole class setting	10:45 – 11:15 (Hong Kong)
	22:45 – 23:15 (Toronto)
Reminder and Q&A	

Workshop 2

May 28th (Tuesday) 08:30 – 11:15 (2 hours 45 minutes) May 27th (Monday) 20:30 – 23:30 (2 hours 45 minutes)

- **Objective:** Understand the impact of the transition of care, health integration & ethical practices in the context of a specific patient case
- **Teaching Medium:** English
- Location: Zoom
- Note: Only UT & CUHK students and teachers in this workshop
- Zoom Link: TBC

*Record the sessions on Zoom

Topic	Time (City)
Introduction (5 min)	08:30 – 09:15 (Hong Kong)
	20:30 – 21:15 (Toronto)
Lecture on transition of care and health integration in the	
context of Daniel's case	
• Hong Kong's perspective (20 mins)	
• Ontario's perspective (20 mins)	
Small group discussion on transition of care and health	09:15 – 09:50 (Hong Kong)
integration in the delivery of care for Daniel. Each group	21:15 – 21:50 (Toronto)
will pay particular attention on their foci area (35 mins)	
10 minutes break	09:50 – 10:00 (Hong Kong)
	21:50 – 22:00 (Toronto)
Ethical practices in cultural care (Ontario's context)	10:00 – 10:50 (Hong Kong)
Case discussion on Daniel	22:00 – 22:50 (Toronto)
Debriefing in whole class setting (25 mins)	10:50 – 11:15 (Hong Kong)
	22:50 – 23:15 (Toronto)
Reminder and Q&A	

Workshop 3

June 4th (Tuesday) 08:30 – 11:15 (2 hours 45 minutes) June 3rd (Monday) 20:30 – 23:15 (2 hours 45 minutes)

• **Objective:** Putting theories into practice

• Medium of Instruction: English and Cantonese

• **Location**: Zoom

• Note: Only UT & CUHK students and teachers in this workshop

• Zoom Link: TBC

*Record the sessions on Zoom

Topic	Time (Minutes)
Introduction and small group work (30 mins) *Breakout rooms	08:30 – 09:00 (Hong Kong) 20:30 – 21:00 (Toronto)
"Patient Interview and Assessment Training" 1. The interview will be conducted in Cantonese with translation by CUHK teachers 2. Each group will take turn to interview the patient in a whole class setting 3. Student groups shall read the patient's profile before class and interview him according to the chosen focus.	09:00 – 10:00 (Hong Kong) 21:00 – 22:00 (Toronto)
10 minutes break	10:00 – 10:10 (Hong Kong) 22:00 – 22:10 (Toronto)
Small group discussion on the patient interview performance in break out rooms	10:10 – 10:40 (Hong Kong) 22:10 – 22:40 (Toronto)
Students feedback sharing in whole class setting	10:40 – 11:15 (Hong Kong) 22:40 – 23:15 (Toronto)

Student Project and Study Period

June 11th (Tuesday) 08:30 – 11:15 (2 hours 45 minutes) June 10th (Monday) 20:30 – 23:15 (2 hours 45 minutes)

Objective: Student Meet up & Project Period
Teaching Medium: English and Cantonese

• **Location:** Zoom

• Note: Only UT & CUHK students and teachers in this workshop

• Zoom Link: TBC

*Record the sessions on Zoom

Topic	Time
Student Project Period	08:30 – 11:15 (Hong Kong)
Objective: to address issues encountered by students for	20:30 – 23:15 (Toronto)
the case presentation in Workshop 4	
Each group of students are encouraged to join and	
discuss about the difficulties/concerns they face in the	
preparation for the presentation in Workshop 4.	

Workshop 4

June 18th (Tuesday) 08:30 – 11:15 (2 hours 45 minutes) June 17th (Monday) 20:30 – 23:15 (2 hours 45 minutes)

• **Objective:** Assessing students' perspectives and ideas of Interprofessional Collaboration

• **Teaching Medium:** English

• Location: Zoom

• Note: Only UT & CUHK students and teachers in this workshop

• Zoom Link: TBC

*Record the sessions on Zoom

Topic	Time (Minutes)
"Hong Kong Patient Case Presentation"	08:30 – 09:50 (Hong Kong)
• Each group takes turns to present their	20:30 – 21:50 (Toronto)
findings and solutions for the Hong Kong patient	
case in Workshop 2	
 Teachers will provide feedback and 	
debriefing in groups	
*The presentations will be hosted in a whole class setting.	
10 minutes break	09:50 – 10:00 (Hong Kong)
To minutes oreak	21:50 – 22:00 (Toronto)
	21.00 (1010.110)
Debriefing and conclusion in whole class setting	10:00 – 11:00 (Hong Kong)
	22:00 – 23:00 (Toronto)
Reminder and Q&A	11:00 – 11:15 (Hong Kong)
	23:00 – 23:15 (Toronto)